maandag 28 februari 2011

Aquatica

Zoals voorspeld is het een prachtige dag met een helder blauwe hemel en geen wolkje te bekennen, dat beloofd wat voor vandaag........

We zitten om 8.30 uur met een bakkie in het tuintje, de zwemspullen staan klaar, de zwemkleding hebben we al aan en we besluiten om de dag te beginnen met een ontbijt bij de Golden Corral (dat is toch wel een van onze favorieten hier).

Tevreden en voldaan vertekken we richting Aquatica.

Het is lekker rustig op de weg en op de parkeerplaats is meer dan genoeg ruimte.
Nee we willen niet "preferred" parkeren, we gaan gewoon regular parkeren....... zoals altijd trouwens, voor die paar meter (in dit geval) heeft het toch geen zin. We zijn rond 11.00 uur binnen.

Dit park hebben we voor het laatst bewaard omdat we in ieder geval naar de Universal parken, de Bush Gardens en Seaworld wilden gaan. Als we dan nog tijd over hadden zouden we naar Aquatica gaan.
Dit is trouwens écht een aanrader voor zwem- en water liefhebbers!!


Het is een heel uitgebreid waterpark met veel glijbanen en er is genoeg te doen voor groot en klein.
Het park is als het ware in Australische stijl, door de speakers hoor je een soort "Steve Irwin" kletsen en overal zie je kiwi's, kookaburra's en andere Australische vogelsoorten als thema.



Veiligheid staat voorop, op elke hoek is een badmeester/badjuffrouw te vinden en werkelijk óveral hangen zwemvesten, van de allergrootste maten tot de allerkleinste maatjes. Op deze foto is maar een "klein" assortiment te zien.


Dik ingesmeerd met zonnebrand (ik als vanouds weer met factor 50) nemen we plaats onder een parasol en liggen heerlijk te relaxen. We kijken uit op een gigantisch kinderbad met allerlei speeltoestellen.


Zo te zien vermaken de volwassenen zich hier ook opperbest!!

Na een uurtje heerlijk luieren gaan we op zoek naar de Dolphin Plunge. Dit is een glijbaan die voor een deel doorzichtig is en dan door een bassin gaat met zwart/witte dolfijnen (volgens het boekje zijn dit Commerson's dolphins). Alles staat keurig aangegeven op de kaarten in het park (de papieren versie is helaas op, die zal het ongetwijfeld tóch niet overleven in zo'n waterpark!) en we vinden de glijbaan en het bassin al snel.
Er is ook een grot waar je door een groot raam een kijkje in het bassin kan nemen, wát een leuke dolfijnen!!!


Deze zwemt op het gemakkie lekker rondjes in het bassin.














Deze dolfijn lijkt het helemaal naar zijn/haar zinnetje te hebben en zwemt gezellig ondersteboven rondjes door het bassin.












Het is een grappig gezicht!














En nóg een rondje.........

JOEPIEIEIEIEIEIEIEIEIE










De glijbaan moet natuurlijk even getest worden, dan wil ik de dolfijnen ook vanuit de glijbaan bekijken.
Hans slaat een rondje over, die vindt de buizen wat aan de nauwe kant. Oké, niet in de attractie van Harry Potter is nog tot dáár aan toe maar vast komen te zitten in een waterglijbaan is een risico die hij ABSOLUUT niet wil nemen! Dat vast komen te zitten zal wel loslopen hoor Hans maar nee...... hij doet het niet dus ik ga alleen. Nou......... de glijbaan was wel aardig maar een dolfijn heb ik onderweg toch écht niet gezien! Logisch..... want je gaat met zo'n rotgang door die buis dat je in het "opvangbad" ligt voordat je het weet!!!! Je hebt trouwens ook moeite om je ogen open te houden van het spetterende water in de glijbaan, dus we moeten het doen met het bassin in de grot en dat is leuk genoeg.

We gaan samen nog even in een soort wildwaterbaan (stel je er niet teveel van voor, het was stromend water maar wild is anders) en dobberen relaxed op een grote band de "woeste rivier" af........
Ooooooh het water is góddelijk met zulke temperaturen!!! We kunnen er geen genoeg van krijgen dus we blijven heerlijk zitten/hangen/hoe je het ook wilt noemen voor nóg een rondje.

Nog even een foto van een wel héél bijzondere vogel


We ploffen weer heerlijk lui terug op de zonnebedjes, de zonnebrand komt weer uit de tas en ik durf het risico van factor 30 te nemen. Ohohoh, ik hoor toch beter te weten............
We hebben lekker allebei een boek meegenomen en liggen heerlijk te genieten.
Na een tijdje voel ik het zonnetje branden op mijn armen en dan is het natuurlijk al te laat........
Alsnog factor 50 er overheen en maar hopen dat ik er vannacht niet ál te veel last van heb.

Rond 16.00 uur nemen we nog even een lekker ijsje en gaan daarna nog even zwemmend en drijvend een andere wildwaterbaan in. Dat kan nog nét want om 17.00 uur gaat het park sluiten.
We blijven écht tot het uiterste einde voordat we vertrekken........

Op de terugweg vraag ik nog aan Hans of hij (toepasselijk, vanwege mijn huidskleur op het moment) bij de Red Lobster wil gaan eten maar zijn voorkeur gaat opnieuw uit naar de Golden Corral. Tjonge Martin, Richard en Linda wát een schot in de roos was deze tip!!
We hebben heerlijk gegeten en gaan naar huis om de laptop op te halen en gelijk even mijn armen (het zijn nl. alleen mijn armen!) af te koelen met after sun. Dát is lekker zeg...... voel de warmte er al uit trekken, het valt dus gelukkig allemaal mee. Als ik klaar ben met het blog heb ik nergens meer last van.

Morgen is onze laatste hele dag in Florida, de koffers zijn al grotendeels ingepakt, of het laatste restje er nog bij kan is nog even afwachten.........

Groetjes, Heidi & Hans

@ Monique:
Nou over het weer hebben we inderdaad niet te klagen!
Helemaal leuk hé zo'n reisverslag, we gaan jullie volgen.

@ Sonja:
Ik zal de volgende keer mijn "happy face" opzetten.
Genieten van de zon hebben we vandaag volop gedaan.

@ Martin, Richard en Linda:
Nog meer goed nieuws..... morgen gaan we nóg een keer naar de Florida Mall!!!
Sinds de ipad zijn we "lichtelijk" Apple verslaafd, het is even wennen maar zó gebruiksvriendelijk! De service in de Apple Store in de Florida Mall is trouwens gewéldig!!

@ Teleton:
Over records gebroken.... dat zeiden ze inderdaad ook op het nieuws! Volgens het weerbericht hebben we morgen 30% kans op regen en wordt het iets koeler maar daarna gaat de temperatuur weer omhoog. Wat dat betreft is het hier goed geregeld met het weer.......

@ Desiree:
Ja Hans geniet "volop" van de zon, hihi.

@ Twinmom:
Oh jee, nachtvorst......... dat kan écht niet hoor, dat zijn we inmiddels niet meer gewend!!

5 opmerkingen:

  1. Jammer hé, dat het al zo gauw weer voorbij is?
    Geniet nog maar even lekker van jullie laatste dag. Ben benieuwd hoe die verloopt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super dagje hebben jullie weer gehad zo te lezen.
    Zo'n waterpark is ook zo heerlijk relaxed, kan je even bij komen van al het shoppen, haha.
    Wij hadden een spray met een hoge beschermings- factor, maar doordat ik (Martin)de pechvogel was die met de laatste restjes uit de spray moest doen, leek na een dagje zonnen wel op de Milka koe, overal rode en witte vlekken.

    Geniet nog lekker van de Florida Mall en vergeet zeker niet de Five Guys burger te nemen samen met de overheerlijke frietjes voordat jullie weer weg zijn (natuurlijk met alle toppings erop is de burger overheerlijk).

    Veel plezier, en succes met de laatste spulletjes voor in de koffer.

    Ps.Leuk dat Golden Corall zo in de smaak valt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jammer, vandaag al de laatste volle dag. Wat gaat dat snel.
    Naar de FLorida Mall, altijd leuk.
    Geniet in ieder geval extra van die dag.
    Voor morgen alvast een goede reis.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. jullie vakantie is zelfs voor 'ons volgers' te kort. Wat gaat de tijd toch snel. Nog lekker volop genieten hoor. Het is vandaag (in de randstad) waterkoud. En als afsluiter de Florida Mall, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. O wat gaat dat snel voorbij, maar jullie hebben een supertijd gehad. Heb 'meegenoten'. Voor morgen alvast een goede reis en sterkte met de kou en de jetlag.

    BeantwoordenVerwijderen