zondag 27 februari 2011

2 X Universal & Mardi Gras

Vandaag is het Mardi Gras in Universal Studio's.
Dus opnieuw vroeg op vandaag, op tijd aan het ontbijt en óp richting Universal.
Het gaat allemaal als een "trein" om 8.45 uur parkeren we al in de parkeergarage van Universal.
Het is prachtig weer (durf het zelfs heet te noemen!) en omdat het inmiddels weer helemaal goed gaat qua hoofdpijn gaat de zonnebrand, de zonnebrillen én een petje mee, we nemen geen risico vandaag!

We gaan naar binnen bij Universal Studio's en gaan in de rij staan voor Jimmy Neutron, best een leuke attractie! We lopen door naar Revenge of the Mummy, vond hem de vorige keer zó leuk dat ik er nog wel in keer in wil.
Hans besluit mee te gaan, zozo díe durft......... Hij zei dat het best meeviel maar een 2e keer slaat hij toch maar over. Toch leuk dat hij mee is gegaan, ben trots op hem hoor!
Onderweg komen we Scooby Doo tegen



We drinken een overheerlijke caramel macchiato bij Starbucks en vragen gelijk even hoe laat de Mardi Gras Parade gaat beginnen. Die is dus vanavond om 8.00 uur pas....... Dat wordt dan wel een héle lange dag als je er al voor 9.00 uur 's-morgens bent!!

We besluiten om naar Islands of Adventure te gaan, ligt er vlak naast en daar zijn we nog niet geweest.
Voor de zekerheid even bij vertrek nagevraagd of we straks wel weer zonder problemen terug kunnen komen met onze tickets en dat is geen probleem.


Vanwege de grote drukte hier besluiten om eerst naar The Wizarding World of Harry Potter te gaan.
Nou dat hebben we geweten......... Wát een gekkenhuis is het hier!! Mensen staan zelfs ruim een uur in de rij voor een toverstokje!!



Het ziet er wel allemaal érg leuk uit hoor!!
Voor de "kar" met butterbeer stáát me daar ook een rij....... we slaan de butterbeer wel even over.











Voor de Flight of the Hippogriff staat een wachtrij van 30 minuten, we gaan SAMEN in de rij staan (jaja, Hans heeft een "lefdag" vandaag).









We gaan gelijk in de rij voor Harry Potter and the Forbidden Journey, de teller van de wachtrij staat op 75 minuten........ Voordat we in de rij gaan staan vragen we nog even of het geen roller coaster is, gezien de "passtoelen" die voor entrance staan. Nee, het is een simulator dus Hans gaat gezellig mee.
Het blijkt een hele tocht door het kasteel met allerlei leuke details, inclusief bewegende en pratende schilderijen........





De gezelligheid sloeg voor Hans om naar grote teleurstelling toen uiteindelijk bleek dat zijn schouders te breed waren voor de beugel van het "karretje". Met 2 man begonnen ze (tot grote verontwaardiging van Hans) te duwen op de beugel maar hij wilde niet ver genoeg sluiten en Hans moest eruit......... Nou is Hans een flinke vent maar overdreven buiten proporties is hij nou ook weer niet, dus had hij de "passtoelen" ook niet uitgetest. Ik hoop dat anderen dit bij twijfel nu dus wél gaan doen want het is niet leuk om een ruim uur voor Jan met de korte achternaam in de rij te staan.
Hans heeft het gehad met Harry "Snotter" dus we gaan richting Jurassic Park.


De wachtrij bij Jurassic Park River Adventure is 40 minuten en aangezien het behoorlijk heet is vandaag besluiten we dat we het risico op een "nat pak" met dit weer verkoelend vinden. Helaas.... na 10 minuten in de rij wordt er omgeroepen dat de attractie niet werkt maar dat ze er mee bezig zijn om dit ongemak te verhelpen. We nemen niet het risico om van de 40 minuten misschien wel 3 uur te maken dus we gaan er uit.
Het Jurassic Park Discovery Center is vlak bij dus we nemen daar even een kijkje






Binnen is het heerlijk koel en de dino's zien er fantastisch echt uit!!
Buiten blijkt dat de River Adventure inmiddels weer naar behoren werkt dus we gaan de rij in.
Voor alle nieuwelingen........ NIET overslaan deze attractie, hij is GEWELDIG!!
Je houdt er een nat pak aan over maar dat mag de pret echt niet drukken.

We lopen door naar The Amazing Adventures of Spider-Man en gaan in de single rides rij staan, de teller van de wachtrij staat op 60 minuten maar via de single rides zijn we na een half uurtje aan de beurt. Welliswaar niet in hetzelfde karretje maar ook deze attractie is weer een aanrader.

Omdat ik The Incredible Hulk Coaster niet kan weerstaan gaat Hans daar even een cola'tje halen terwijl ik de single rides insla.



 Ik weer helemaal happy en Hans lekker "bij getankt" gaan we naar de laatste attractie die we in Islands of Adventure in The Lost Continent willen gaan doen,  Poseidon's Fury



 Leuk verhaal, veel special effects, lang staan. Toch ben ik blij dat we hem niet over hebben geslagen.

We gaan naar het Hard Rock Cafe op de City Walk om een hapje te eten





Hans een steak en ik de chicken met cheese macaroni.
Het eten is goed, de bediening aardig alleen werd bij het presenteren van de rekening wel érg de nadruk gelegd op het geven van tips!!
Op de bon was het gedeelte over 18 - 20% tip duidelijk omcirkeld met een pen, voor het geval we het zouden vergeten zeker.........

We gaan naar Universal Studio's voor de Mardi Gras en nog een paar attracties waar we nog niet aan toe waren gekomen.
We beginnen bij Terminator 2, een 3-D film gemengd met een show die best leuk is.
E.T. Adventure hebben we ook nog niet gehad dus daar lopen we ook naar toe.
We zitten op een gigantische fiets maar Mr. Spielberg heeft ons verzekerd dat we niet hoeven te "peddelen" GELUKKIG......... stel je voor, we komen hier uiteindelijk voor onze rust!! Leuk om te doen.
Hans wil nog een keer naar The Simpsons Ride dus daar lopen we naar toe. Inderdaad...... hij is leuk genoeg voor een 2e keer!! Zéker nu we een vader met zijn dochtertje in ons karretje hadden die samen vreselijk in een deuk lagen om Homer!!

Het is half 8 en we zoeken een plekje langs de kant voor de Mardi Gras Parade. We lopen tegen een prima plek in een bocht aan waar de parade ons tegemoet komt.
WOW!!! Wát een spectakel....... Voor iedereen die nog gaat, de laatste parade is op 23 april, zorg dat je het niet mist..........









Het zijn prachtig versierde praalwagens met een dansende menigte erop die rijkelijk "strooien" met kralenkettingen. Het heeft wel een half uur geduurd voordat de complete parade voorbij was....
Het was een lange dag in Universal (12 uur!!!!) maar het was de moeite waard!!

Op de terugweg zijn we nog even langs Old Town gereden voor de "Cruise Nite". Wat we daar allemaal voor auto's voorbij zagen crossen.......... Jammer genoeg waren we eigenlijk te laat want het was het laatste rondje wat ze reden voordat ze naar huis gingen (werd ons door een bezoeker verteld).
Nóg een reden om nog eens terug te komen.......

Het is inmiddels laat geworden als we thuis aankomen, het blog bijwerken kan niet meer want het clubhouse is al gesloten.......
Ik heb het voor vandaag trouwens wel gehad ook, ben moe en wil heerlijk naar mijn bed, morgen weer een nieuwe dag........

Groetjes, Heidi & Hans

@ Rick, Sunshine State:
Heimwee geloof ik graag!! Het is onze 1e keer maar het is zó leuk!!

@Sonja:
Met de "koppetjes" gaat het weer prima hoor maar die koele Mall is wel een prima idee........

@ Teleton:
Haha, die eekhoorn........ en iedereen maar denken dat ze een unieke foto hebben, gewéldig!!!

@ Martin, Richard en Linda:
Gaat weer helemaal lekker hoor!

@ Anita:
Mochten we Seaworld nog een keer doen, dan gaan we zéker naar het aquarium onder de Manta, volgens mij heb ik er al een deel van gezien toen ik in de rij stond voor de Manta, kan dat?

@ Harry:
Haha kom lekker hier in Florida wonen dan, kan je hier op de vrachtwagen rijden, komen wij af en toe op bezoek......... Brenda en Rachelle vinden het hier ook vast en zeker fantastisch!

@ Monique:
Het wachten duurt altijd zo lang hé?! Als je er eenmaal bent vliegen de dagen voorbij en dát is nou weer een beetje jammer........

@ Twinmom:
Haha, eigenwijs ding die eekhoorn!!

4 opmerkingen:

  1. Wat een topdag hebben jullie weer gehad. Lang maar echt te gek om met jullie mee te lezen.
    Zelfs ik heb er enorm van genoten. Altijd leuk om te zien hoe anderen de plekken beleven die je zo goed kent.
    Nog veel plezier en door jullie verhalen duurt het wachten niet zo lang, maar kijken we er wel heel erg naar uit om het zelf mee te gaan maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie hebben weer een geweldige extra lange dag achter de rug, kunnen ons voorstellen dat jullie bedje lekker heeft gelegen vannacht.
    Wat een sof dat Hans niet in de stoel paste, gek eigenlijk want die Amerikanen zijn toch ook niet klein van stuk.
    De foto's zijn weer prachtig en we hebben weer volop van jullie verslag genoten!

    Heel veel plezier nog verder.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk dat je zo achtbanen gek bent, je kunt je hart ophalen.. We zijn blij met de foto's op jullie blog, de parade ziet er prachtig uit.

    Jammer dat Hans niet in de stoel kon, hoewel de simulator ook niet alles is voor de maag ;-)

    Nog HEEL veel lol toegewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuke en vooral lange dag hebben jullie gehad.
    Ik kan me voorstellen dat het met het blog niet meer lukte 's avonds.
    Wij hebben het bij Harry Potter ook gezien dat er mensen niet verder mochten. Ik snap niet waarom dat niet bij de ingang wordt gedaan dan sta je tenminste niet voor niets in de rij.

    BeantwoordenVerwijderen